Workshops

Tijdens de groenmarkt zullen verschillende plantenworkshops worden gegeven. Voor sommige workshops zal je vooraf een kaartje kunnen kopen. Bij anderen kun je gewoon aansluiten.

Workshop ecosysteem maken

Een ecosysteem is de ideale keuze voor plantenliefhebbers die liever wat minder werk aan hun groenprojecten hebben. Dit komt doordat een ecosysteem vrijwel geen onderhoud vereist. In onze ecosysteem-workshop krijg je de kans om je eigen flessentuin te creëren, een tuin in een pot, zogezegd. Wat deze workshop zo boeiend maakt, is dat je niet alleen ontdekt hoe een terrarium functioneert, maar ook de vrijheid hebt om de planten te kiezen die je erin wilt laten groeien. Je hebt alle mogelijkheid om je minituin volledig naar eigen smaak vorm te geven. Bij de workshop zijn alle benodigde materialen inbegrepen, en je hebt een uitgebreide selectie aan planten om uit te kiezen.

Meer informatie volgt – verzorgd door Saliekosten 45 euro per persoon

Workshop kokedama maken

In de kokedama-workshop leer je de kunst van het maken van een kokedama. Een kokedama is een bol van mos waaruit een plant groeit. Deze unieke creaties vonden hun oorsprong in Japan, waar mensen die graag planten wilden, maar niet de middelen hadden voor traditionele potten, deze methode gebruikten. Na het maken van je kokedama, kun je deze decoratieve mosbal op een schaal plaatsen of ophangen, waardoor je de mogelijkheid hebt om een vleugje groen aan elke ruimte toe te voegen. Voor deze workshop hebben we speciale plantjes geselecteerd die perfect geschikt zijn voor het maken van kokedama’s, en je kunt zelf kiezen welke plant je wilt gebruiken.

Meer informatie volgt – verzorgd door Saliekosten 25 euro per persoon

Workshop levend schilderij

Het concept van het creëren van een ‘levend schilderij’ is precies wat je ervan zou verwachten. Kort gezegd, houdt dit in dat we een schilderij voor aan de muur maken met behulp van verschillende planten en mos.

Dompel jezelf onder in de schoonheid van de natuur tijdens onze workshop ‘Levend Schilderij’. Ontdek hoe je een levendige muurdecoratie kunt maken door een meesterwerk te creëren met een combinatie van diverse planten en mos. Alles wat je nodig hebt, inclusief de materialen en begeleiding, wordt verzorgd. Laat je creatieve geest bloeien terwijl je een unieke en levendige toevoeging aan je interieur maakt. Kom en doe mee met deze groene kunstuitdaging!

Meer informatie volgtkosten 39,50 euro per persoon

Heb jij ook een idee voor een workshop?

Neem contact op met de organisatie